Söndagsbrunch.



Min lördag.

Igår tog jag det väldigt lugnt, behöver såna här helger när allt speedar på i 150 på veckorna. Jag och Rickad for ut på Holmen där Linda och Dennis var. For en kort sväng med skotern, grillade och jag fick mysa med min lillkille. Sen på kvällen for vi hem till mamma och pappa och bastade och lagade middag innan vi landade framför en film.
 
Jag skippade alla festligheter igår och jag kände att jag verkligen behövde det, jag är pigg idag och det behövs eftersom jag ska plugga all day long.
 
 

Helg.

Mellan allt plugg och jobb så finns det inte mycket tid eller ork kvar för lilla bloggish, men ni överlever nog. Idag slutade jag klockan ett och sen dess har jag gått runt på stan lite, borde börja analysera en avhandling men jag orkar verkligen inte, så förbannat tråkigt. Tröstar mig med att jag fick rätt mycket plugg gjort igår och jag får helt enkelt lägga in en högre växel på söndag, det löser sig. Idag ska jag på spinning innan det blir gomiddag, sen myser jag med min favorit. 
I brist på bild så tänkte jag bara visa denna goding som kommer hem till mig vilken dag som helst. Letade efter en grön marmorskiva som var sådär riktigt grön och inte halvljus om ni fattar vad jag menar. Letade runt bland ganska många och hitta denna, vill ba ha den nyyyy.
 
 

Luleå.

Måndag och inneveckan är igång, vi har haft massa intressanta föreläsningar (för ovanlighetens skull) och en examination som gick fint! Föreläsningarna har handlat om barn som utsätts för misshandel och övergrepp och om våld i nära relationer och hur vi i förskolan ska agera om man märker att någonting inte står rätt till. Otroligt hemskt men otroligt intressant. Sen så har jag ju fått hänga med Ida och Emelie så dagen kan ju inte bli dålig då:-) Men vi slutade klockan sex och nu ligger jag helt utslagen i soffan, är så himla trött i både kropp och huvud...



Skellefteå.

Vilken mysig gårdag! Åkte till Skellefteå och spenderade dagen med Ida. Vi åt en supergod räk och laxsoppa till lunch och sen gick vi runt på stan en sväng innan vi satte oss på expresso house och pratade ikapp. Om ni bara förstod hur mycket jag önskade att hon bodde här, världens bästa Ida. Sen åkte vi och handlade middag som vi sedan lagade tillsammans och sen blev det mys resten av kvällen. Klockan nio styrde jag bilen hemåt.
 
Idag har jag följt rickard ut med skotern, så himla roligt! Sen stannade vi hos hans syrra ett tag och sen blev det lunch från biggan. Satt väldigt fint. Nu ligger han avtuppad på soffan och jag ska skriva klart en examination och skicka in. Sen blir det träning och ikväll står mys på schemat. Har haft en väldigt fin helg:-)

Mitt i veckan.

Idag har jag jobbat, sen ska jag träna och jag ska även försöka komma igång med första examinationsuppgiften idag. Måste bara få säga att jag trivs så himla himla bra på mitt jobb, vill bara att plugget ska vara över så jag får jobba 100 % och slippa behöva göra tusentals uppifter när man kommer hem. Vilken lyx.
 
Nu ska jag börja med middag och vänta på att min läkare ska ringa men hon är sååå seg. Sen ikväll kör jag första H.I.T passet på länge, så kul att det har kommt tillbaka! Amelias pass är så vidriga men så sjukt roliga:-)
 
 
 
 
 

2016-01-19

Jag har inte så mycket spännande eller nytt att berätta, jobbar på dagarna och från och med nu blir det plugg på kvällarna. Igår åkte jag hem från jobbet med ett sjukt migränanfall, la mig i ett mörkt rum och sov i två timmar och sedan blev jag tur nog piggare. Men det är hemskt att ha så ont i huvudet att det känns som att man ska spy och huvudet sprängas. 
 
Imorgon ska min läkare ringa så det blir intressant att höra vad hon har att säga och ifall hon har svar på alla mina tusen frågor. 
 

Tulpaner.

Jag vet att jag har sagt det tusen gånger, men oj vad jag älskar färska blommor. Speciellt tulpaner.

Går in i en tuff period.

Full gas i livet för tillfället när det kommer till skolan och jag önskar att dagarna var längre och energin var på topp. Men det är bara vänja sig, för på måndag drar vad som ser ut att vara den värsta kursen hittills igång, den innehåller trippelt så mycket arbeten och uppgifter som tidigare och nu ska jag även försöka bolla jobb och undvika att stressa sönder och kaaaanske ha lite socialt liv också. Men det sistnämna får faktiskt komma sist nu fram till slutet av mars, bli några jävliga månader men ska försöka bita ihop så mycket som möjligt och bara köra. Ni som inte är student, var tacksamma!! 
 
Men har hunnit med att träffa lite efterlängtade tjejer i veckan ändå, i onsdags myste vi hos Emma en massa och fick prata ikapp och bara ta det lugnt. Ikväll hänger jag med Bea, Anna och Amanda. Blir mys. Träningen blir extremt lidande nu när jag inte är pigg men det går bara inte, jag har försökt att plåga mig igenom något enstaka pass men kroppen säger emot. Den börjar bara skaka och orken finns inte. Vill bara bli frisk. 
Tur jag har detta hjärta som gör mig så glad och ger mig energi.
 

Livet som student.

 
Så här som bilden ovanför visar har jag suttit sen klockan elva idag, men nu är ännu en fråga besvarad på hemtentan och nu har jag (bara) tre frågor kvar, wohooo! Man pluggar faktiskt bäst i morgonrock, det lovar jag. Nu ska jag försöka fortsätta att vara duktig, ska plocka undan lite saker i läggan och kanske hinna med att städa lite. Finns nästan inget som gör mig så stressad som att ha stökigt/smutsigt runt omkring mig, det är helt sjukt. Sen ska jag laga tacopaj till middag, sånt älskar man ju. 

Vilken start på veckan.

Alltså vilken start på veckan jag fick igår, ni vet när jag berättade om att jag tidigare blivit erbjuden en 40 % tjänst på förskolan där jag vikarierat, men jag tackade nej pga av skolan. Igår ringde rektorn till mig igen och frågade om jag nu ville ha en 60 % tjänst för att de på förskolan så gärna ville ha mig. Hur glad blir man inte då, man känner sig så jävla stolt. Så nu har jag bestämt mig för att testa, vi ska ta en månad i taget och jag får ledigt varje gång skolan kommer i vägen. Exempelvis vid inne veckor och examinationer, så det känns som att dom verkligen förstår att skolan måste komma först, dem vill inte heller att jag ska hamna efter. Men det är inte pga att få jobba i vår som jag tar den här tjänsten, utan det är för att de då ger mig jobb i sommar och mest troligt en tjänst när jag är färdig med skolan. Men denna deal är ju perfekt, att slippa springvikariera, för jag älskar den här förskolan. Verkligen världens bästa personal. 
 
Jag är väldigt medveten om att jag kommer vara stressad, att vissa veckor kommer bli helt sjuka med både jobb och plugg. Men det känns ändå helt klart värt, att bli lovad jobb och få in extra pengar. Att ha ett schema att gå efter känns ju bara det magiskt. Ett litet skrytinlägg kanske, men stör det er så behöver ni inte läsa älsklingar, för jag är då riktigt nöjd iallafall. Äntligen känns det värt att plugga till förskollärare. 
 
 
 
 

Tionde Januari.

Jag och Rickard for till luleå igår och jag hittade inget av det jag skulle köpa men självklart fick man ju ändå med sig hem någon påse och en god lunch i magen. Sen på kvällen for jag till Emma där en massa efterlängtade tjejer var, det blev ganska mycket folk i slutet och det var första gången på länge jag hade kul trots att jag var nykter på fest:-) Men jag är väldigt glad idag att jag inte drack igår, för nu står tentaskrivning på schemat och ingen är mindre taggad än jag.
Jag är så himla nöjd över min fina vänskapsknut som jag fick hem för någon dag sedan, den har fått sin plats på köksbordet.

Trött och sliten.

Idag har jag pluggat hela dagen, den där jävla hemtentan är ingen lek alltså.. Man orkar bara med en fråga/dag. Annars så har jag sovit jätte dåligt inatt, vaknat med magknip så jag har legat vaken längre stunder till och från. Det var då bara att avboka träningen idag också, känner mig inte alls pigg och det är så frustrerande. Skulle egentligen vara med Felice, Amanda och Hanna också men nu när jag ätit middag så kände jag bara hur extremt trött och sliten jag känner mig så det blir en ipren och soffan. Vill bara bli frisk. 
 
 

Torsdag.

Har ju varit sämst på att blogga senaste dagarna, men har ju haft så mycket annat att göra. Har känt mig jätte krasslig så har spenderat lite tid i soffan och inte gjort så mycket alls. Sen så var vi barnvakt från tisdag till onsdag åt lilla Viggo, då var vi med Emelie och Jesper och lagade middag och bara tog det lugnt. Igår pluggade jag hela dagen så jag äntligen är helt klar med alla olika case vi skulle skriva om, sen på kvällen hängde jag med Sofia och Felice. Suger att Soffan åker hem idag...
Idag står plugg på schemat hela dagen och sen blir det träning ikväll om jag känner mig piggare.
 

Fint avslut på helgen.

 
Igår mötte jag upp Carro för en lunch på stan, sedan for vi på ett pass styrkemix och jag hoppas att jag har lyckats värva henne till korpen nu när hon flyttar hit så jag får en träningskompis! Sen for vi hem till mig och åt middag och sen såg vi sinister 2. Ganska läskig var den, hoppade till några gånger.
 
Idag har jag varit förbi sjukhuset och tagit prover, jagat min läkare min massa telefonsamtal men hon är ju tamefan omöjlig att få tag på. Men förhoppningsvis ringer hon upp på torsdag. Bokat tid på vårdcentralen, bokat klipptid och köpt en present till min kära syster som fyller år imorgon. En hel förmiddag med massor av ärenden men det känns skönt att dom är bortgjorda nu, då kan jag ägna eftermiddagen/kvällen åt träning och plugg. Kommer bli två väldigt intensiva veckor av plugg nu, ser inte fram emot dem alls. 
 

Nyår.

Jag hade några väldigt fina dagar i kåbdalis med rickard och hans systrar + familj. Ätit gott, myst, åkt lite skoter och druckit alkohol. Nyårsafton var väldigt trevlig och jag var så imponerad av alla raketer vid tolvslaget, så fint! Fick fira in det nya året med min favorit och ingen är nöjdare än jag. Dagen efter låg vi i husvagnen hela dagen, så skönt att inte göra någonting. Vi såg massor av filmer och spelade spel, jag behövde några sådana här dagar.